Η μασκαροφοβία μου & πώς να χτίσετε φλεβαρίδες

Ανέκαθεν πίστευα ότι ακόμα και αν δεν βαφτείς μία στρώση mascara επιβάλλεται να φορέσεις.
Οι όμορφες και πλούσιες βλεφαρίδες τονίζουν το βλέμμα όσο τίποτε άλλο. Μπορείς να βάλεις 18.000 σκιές αλλά χωρίς mascara έχεις κάνει μισή δουλειά. Όμως...

Το δικό μου πρόβλημα άρχισε από τη στιγμή που πίστεψα ότι οι βλεφαρίδες μου θα παραμείνουν υπέροχες και υγιείς ακόμα και αν κάθε βράδυ αφαιρώντας τη mascara έχανα και 5 με 6 από αυτές!

Ειδικά, χρησιμοποιώντας σκληρές mascara του εμπορίου (και πολυδιαφημισμένες), που ναι μεν έκαναν τις φλεβαρίδες κάγκελο, κατέστρεφαν δε και την τρίχα αλλά και τη διάθεσή μου!
Έτσι, λοιπόν, ξύπνησα μία ωραία πρωία πριν μισό χρόνο και οι βλεφαρίδες μου είχαν κάνει φτερά!
Ναι! Ήταν η πρώτη φορά, το τονίζω, η ΠΡΩΤΗ φορά που πέταξα καλλυντικό στα σκουπίδια πρίν λήξει! Σταμάτησα να βάζω mascara και έψαχνα κορτινοζούχα αλοιφή που θα έκανε τις βλεφαρίδες μου όπως πρώτα. Το δεύτερο προφανώς και ήταν λάθος. Αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα μη βάλεις κορτιζόνη! Μπορείς ακολουθώντας απλά tips να ξαναδείς τις όμορφες βλεφαρίδες σου στο καθρέπτη ότι δηλαδή έκανα κι εγώ.

Tip N. 1Μην τις τρίβεις σαν να μην υπάρχει αύριο! Να αποφεύγεις να τις αγγίζεις και όταν τις ξεβάφεις να βάζεις πρώτα ένα ειδικό λάδι που αφαιρεί την mascara (εγώ χρησιμοποιώ το Johnson's face care daily essentials που είναι εξαιρετικό, θρέφει τις βλεφαρίδες, αφαιρεί ακόμα και αδιάβροχη μάσκαρα και είναι για κάθε τύπου επιδερμίδας), μετά να πλένεις προσεκτικά με ένα καθαριστικό προσώπου την περιοχή (και στη συνέχεια όλο σου το πρόσωπο) και αφού σκουπιστείς με μία ΚΑΘΑΡΗ πετσέτα, ξαναπέρασε τις βλεφαρίδες με το λαδάκι. Άφησέ το να απορροφηθεί. Τέλεια!

 Tip N. 2Επειδή πολλές από εμάς, είτε φοράμε φακούς επαφής είτε ξημεροβραδιαζόμαστε στον υπολογιστή, ταλαιπωρούμε τα μάτια μας συνεχώς. Μπορεί για παράδειγμα να μας πιάσει φαγούρα λόγω ξηροφθαλμίας ή επειδή έχουμε βάλει κάποιο προϊόν που μας ενοχλεί (π.χ., μολύβι στο waterline του ματιού). 
Μην τρίβεις και χρησιμοποίησε φυσικά δάκρυα. Το τσούξιμο και η ενόχληση θα περάσουν σε λίγα λεπτά. Επίσης, έχουν έρθει και στην Ελλάδα, οι σταγόνες της Kiten Beauty, οι οποίες εκτός ότι είναι φυσικό προϊόν, με μία χρήση εξαφανίσουν κοκκινίλες από τα μάτια αφού περιέχουν υαλουρονικό οξύ 0.2% που ξεκουράζει, αναζωογονεί και προστατεύει τα ευαίσθητα και κουρασμένα μάτια, ιδίως εάν αυτά έχουν ταλαιπωρηθεί από σκόνη, ερεθισμούς και κοκκινίλες. Οι hollywoodτιανοί λέει τα αγοράζουν με τις κούτες. Απευθύνσου  στο φαρμακείο της περιοχής σου.


Tip N. 3

Αν έχεις ελλατωματικές βλεφαρίδες μη χρησιμοποιείς αδιάβροχη mascara. Θα τις σκληρύνει και με το τρίψε-τρίψε θα τους δώσεις το αποτελειωτικό χτύπημα. 
Χρησιμοποίησε μία κανονική αλλά προσοχή ΟΧΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ! Το πλαστικό βουρτσάκι στη mascara αδυνατίζει απίστευτα τις βλεφαρίδες και τις σπάει. Διάλεγε μόνο τρίχινο βουρτσάκι.
Tip N.4


 Ήρθε η ώρα να τις βάψεις. Βάζεις το βουρτσάκι σύριζα στις φλεβαρίδες και με κίνηση ζιγκ-ζάγκ βάφεις προς τις άκρες των βλεφαρίδων (δηλαδή προς τα επάνω). Έτσι τους δίνεις όγκο και μήκος. Όχι με άγριες κινήσεις. Επίσης, δεν ξεχνάμε να βάψουμε και τις μικρές τριχούλες στην άκρη του ματιού. Όταν είναι βαμμένες και αυτές, δίνουν ένα πιο ολοκληρωμένο λούκ στο μάτι. 

Πρέπει να γνωρίζεις ότι το να βάζουμε μάσκαρα δεν είναι δουλειά 1 λεπτού. Η σωστή τοποθέτηση απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω. Χάριστε λοιπόν στον εαυτό σου 5 με 10 λεπτά και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
Τέλος, όσες έχετε γερές φλεβαρίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι στεγνώνοντάς τες. Τοποθετήστε το πιστολάκι κάτω από τις φλεβαρίδες, περίπου στο ύψος του στόματος και στεγνώστε με μισοκλεισμένα μάτια. Είναι ένα καλό tip για να γυρίσουν οι βλεφαρίδες και να μείνουν έτσι για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Θα αποκτήσετε εγγυημένα φλεβαρίδες χιλιομέτρου.
                                                                                                        


No comments:

Post a Comment

Back to Top