BEAUTY DON'TS

Επειδή το φαινόμενο "bimbo κλόουν", όσο πάει και αυξάνεται... σκέφτηκα ότι θα ήταν (πολύ) χρήσιμο να αναφερθώ στα πιο βασικά λάθη που κάνετε ορισμένες όσον αφορά στο μακιγιάζ, διότι αφενός κανένας άλλος από τον περίγυρό σας δεν είναι ικανός να σας ενημερώσει καταλλήλως (απ' ό,τι φαίνεται) και αφετέρου, βαρέθηκα να βλέπω στους δρόμους αυτό:


Η πραγματική χρήση του μακιγιάζ 


Το μακιγιάζ λοιπόν, είναι μία τεχνική που βελτιώνει την όψη του προσώπου μας, καλύπτει (μερικώς) κάποια σημάδια, φωτίζει  και τονίζει (μερικώς) τα όμορφα σημεία. Αυτό. Τίποτε άλλο. Το μακιγιάζ δεν προορίζεται για κατάχρηση και ούτε κάνει θαύματα. Να τονίσω κάπου εδώ, ότι αυτά που βλέπετε στα catwalks διάσημων οίκων μόδας σκοπό έχουν να σας εκπλήξουν, να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και κυρίως να σας ενημερώσουν για το τι είναι στη μόδα αυτή τη σεζόν. Αυτό λοιπόν για να το πετύχουν, πρέπει να εντυπωσιάσουν το κοινό. Και πώς άραγε τραβάς το βλέμμα του κοινού από τα οπίσθια των καλλίγραμμων μοντέλων; Με το να υπερβάλλεις στο μακιγιάζ και στα αξεσουάρ. Όταν λοιπόν, παρακολουθείτε fashion Tv μην ξεπατικώνετε αυτό που βλέπετε. Το μοντέλο είναι καμβάς και επάνω του μπορεί ο σχεδιαστής να βάλει όλες τις τάσεις τις μόδας! Μαζί! Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εμπνευστείτε αλλά κυρίως να χρησιμοποιήσετε τις τάσεις ξεχωριστά!

Τι σημαίνει έντονα χείλη

Σημαίνει ότι δίνουμε έμφαση στα χείλη μας με κάποιο έντονο κραγιόν αλλά δεν τονίζουμε τίποτε άλλο! Μην κυκλοφορείτε έτσι στο δρόμο:


Τι κάνει το μολύβι χειλιών:

Το μολύβι χειλιών, σκοπό έχει να τονίσει το φυσικό περίγραμμα των χειλιών  (το τονίζω αυτό!) και να συγκρατήσει το κραγιόν (στην ίδια απόχρωση με το μολύβι) ώστε να μην τρέξει. Δηλαδή αυτό:








                                              ΚΑΙ  ΟΧΙ ΑΥΤΟ:






ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ:








Highlighter

Που να φάει σκατά αυτός που το έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό! Σιχτίρ...! Λοιπόν... το highlighter είναι ένα προϊόν (είτε σε μορφή σκόνης, είτε σε στικ) που τοποθετείται στα εξής σημεία: Μήλα, κάτω από το φρύδι και πηγούνι.  Αν θέλετε να δώσετε λάμψη και στα τρία αυτά σημεία θα χρησιμοποιήσετε απειροελάχιστη ποσότητα. Επειδή εσείς είστε γκάβακες και δεν το βλέπετε στο καθρέπτη την ώρα που το βάζετε, δεν σημαίνει ότι εμείς οι θεατές (του τσίρκου) δεν το καταλαβαίνουμε! Γενικότερα όμως, το highlighter είναι για να δώσει μία φυσική λάμψη στο πρόσωπο και καμία σχέση δεν έχει με αυτό που κάνετε εσείς:







Ρουζ


Στην ίδια κατηγορία με το highlighter, δίνει ένα φυσικό χρώμα υγείας στα μάγουλα. Αυτό βέβαια, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σωστά και όχι έτσι:





Bronzer


 Θα είμαι σύντομη: όχι σε αυτό:





Nαι σε αυτό:
Το πιάσατε νομίζω...




Κονσίλερ

Το κονσίλερ δεν είναι σοβάς! Δεν το χρησιμοποιούμε παντού. Και ιδιαίτερα, πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με την απόχρωση του δέρματός μας. Κοινώς όχι σε αυτό: 



Ναι σε αυτό:





Φρύδια

Το σχήμα των φρυδιών πρέπει να ταιριάζει στο πρόσωπό μας. Αν έχουμε κενά στα φρύδια μπορούμε να τα διορθώσουμε με λίγη σκιά (στο ίδιο χρώμα) ή με ένα μολύβι φρυδιών (πάλι στο ίδιο χρώμα). Προσοχή: Αν είστε άνω των 20 ετών και δεν σας λένε Dita Von Teese μην το κάνετε αυτό:


ή αυτό: 



Το σωστό είναι αυτό: 


Έχω να πω ότι αν και οι περισσότερες που θα το δείτε αυτό το άρθρο θα το γράψετε στα ....παπούτσια σας, εγώ την επόμενη φορά που θα σας δω έτσι: 




θα κάνω αυτό:



                                                                                                          





14 comments:

  1. Πραγματικά έχουν γέλια χαχαχα.........

    ReplyDelete
  2. οhhh nai... exoyn katantisei mastiga!

    ReplyDelete
  3. χαχαχαχχχχχχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχαχχχχχχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχχχχχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχαχχχχχχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχχχχχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχαχχχχχχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχχχχχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχαχχχχχχχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχχχαχαχαχαχαχαχαχ

    ReplyDelete
  4. Γελασα τόσο πολύ αλλά εχεις τόσο δικιο!!!Πολύ καλή ανάρτηση!!
    φιλια
    Μαιρη
    http://fairymakeuptales.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Mary! :)

      Delete
  5. Τραγικά πράματα όντως! Μα καλά ήθελα να 'ξερα μερικές δεν έχουν καθρέφτη σπίτι τους; 'Η βάφονται χωρίς καθρέφτη; Εγώ δε γελάω με κάτι τέτοιες, τρομάζω!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ την έχω ξεπεράσει αυτή τη φάση της ευγένειας... Γελάω και πολύ μάλιστα!

      Delete
  6. Διάβασα μία προς μία τις αναρτήσεις σου, γιατί με κέρδισε ο τρόπος γραφής σου.. άμεσος και ειλικρινής!
    Αλλά το συγκεκριμένο άρθρο? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!! Περιμένω με αγωνία κι άλλα!
    Αν θές ρίξε μια ματιά και στο δικό μου blog
    greekblogforbeauty.blogspot.gr
    και θα χαρώ αν μου αφήσεις σχόλια ή συμβουλές βελτίωσης!
    φιλάκιαα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γλυκιά μου Ευα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όπως θα κατάλαβες από αυτά που είδα μέσα στο καλοκαίρι ,επιβαλλόταν να εκτονωθώ με κάποιο τρόπο :P To δικό σου blog πάντως έχει εξίσου πολύ καλές κριτικές. Ολοκληρωμένες. I like it! Πολλά φιλιά

      Delete
    2. Χαχαχαχα..τελειο!!!

      Delete
  7. στο να κρινουμε καλοι ημαστε !!
    anyway...δεν θα πω αν μαρεσε το αρθρο...
    παντως μου εκανε εντυπωση το Ban soy απο το facebook..
    polla filia peggy...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peggy εννοείται ότι τέτοιου είδους αρθράκια δεν είναι για όλους! ή θα τσαντιστείς ή θα γελάσεις. Μέση λύση δεν υπάρχει :)

      Delete

Back to Top