FLORMAR'S METALLIC







Ο χειμώνας είναι εδώ και οι έντονες μεταλλικές σκιές θα γεμίσουν το νεσεσέρ σου. Ποιές όμως θα προτιμήσεις;
Συχνά, πυκνά επισκέπτομαι τα καταστήματα καλλυντικών Flormar κι αυτό, επειδή συνήθως βρίσκω ιδιαίτερα αλλά και οικονομικά προϊόντα.
Αυτή τη φορά απέκτησα δύο μεταλλικές σκιές (καινούργιας σειράς), οι οποίες δοκιμάστηκαν και σου παρουσιάζονται!



Mono Eye Shadow n. 14






Πρόκειται για μία μεταλλική σκιά (αν και δεν αναγράφεται στη συσκευασία ως τέτοια), σε ένα χρώμα μπεζ-καφέ ανοιχτό, θα μπορούσα να πω στο χρώμα του δέρματος. Έχει πολύ έντονους ιριδισμούς, οι οποίοι είναι αρκετά ευδιάκριτοι το πρωί-απόγευμα (με ήλιο δηλαδή). 
Αντιθέτως, η χρήση της σε βραδυνό μακιγιάζ, χαρίζει ένα γλυκό & απαλό ιριδισμό. 




Η διαφορά που υπάρχει από dry σε wet είναι ανεπαίσθητη. Παρόλ'αυτά, βρεγμένη είναι σαφέστατα, πιο σταθερή.





Metallic Eye Shadow 




Μία καθαρά μεταλλική σκιά, σε χρώμα καφέ με κόκκινο & χρυσό. Έχει πολύ έντονη απόδοση (είτε τη φορέσεις πρωί είτε βράδυ) και είναι πλούσια χρωματικά. 




Στεγνή καφετίζει, ενώ στη βρεγμένη εκδοχή της, αναδεικνύεται περισσότερο το χρυσό σε συνδιασμό με κοκκινοκαφέ για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.









Τα θετικά

  • Οι σκιές δεν θρυμματίζονται και αναμειγνύονται τέλεια.
  • Η ποσότητα είναι αρκετή (4 γραμμάρια).
  • Εξαιρετικά ανθεκτική πλαστική συσκευασία (πέρασε το crush test των 3 πτώσεων από ύψος ενός μέτρου). Επίσης, η συσκευασία διαθέτει και διαφανές καπάκι ώστε να μπορείς εύκολα να διακρίνεις το χρώμα. Τέλος, κλείνουν πολύ καλά.
  • Απόδοση χρώματος αρκετά ικανοποιητική.
  • Οι σκιές μένουν σταθερές (στα δικά μου -χωρίς primer- κανονικά βλέφαρα), για μεγάλο χρονικό διάστημα (ίσως και 7, 8 ώρες).
  • Η τιμή τους αρκετά προσιτή (η mono eye shadow κόστισε 3.50Ε & και η μεταλλική 4.95Ε.

Τα αρνητικά

  • Αν και οι σκιές βρισκόντουσαν στο ίδιο μέρος και μου παρουσιάστηκαν ως κομμάτια από την ίδια σειρά, είναι σαφές νομίζω, ότι ανήκουν σε διαφορετικές. Το ζήτημα είναι πως, καμία από τις δύο δεν αναγράφει τη σειρά στην οποία ανήκει η κάθε μία. Το μόνο που αναγράφεται είναι το νούμερο 14 στην mono eye shadow και τίποτε άλλο. Η δεύτερη σκιά (η μεταλλική) δεν έχει ούτε όνομα, ούτε σπίτι, ούτε διεύθυνση!!!
  • Η συσκευασία περιέχει έναν καθρέπτη, άκρως απαγορευτικό για χρήση (τουλάχιστον για τοποθέτηση σκιάς). Είναι μικροσκοπικός και για να δεις το ένα σου μάτι, πρέπει να κλείσεις το άλλο!
  • Η mono eye shadow δεν αναγράφει συστατικά. Βέβαια, δεν μου κάνει εντύπωση, διότι απ' ότι κατάλαβα, η Flormar, φαίνεται να μην τα πάει καλά με τις ετικέτες. Η δεύτερη σκιά (η μεταλλική), αναγράφει συστατικά (μάλλον επειδή είναι πιο ακριβή;) τα οποία τα βλέπετε στις παραπάνω εικόνες, και είναι γεμάτα χημικά και παραβένες.

So, yay or nay?

Είναι και τα δύο. 
Η εταιρία θα μπορούσε να ασχοληθεί περισσότερο με τον τρόπο εμφάνισης των προϊόντων της (ετικέτες, stands κ.ο.κ) και σαφώς να αντικαταστήσει -αν όχι όλα- ένα μέρος τουλάχιστον των απαγορευτικών συστατικών που εμπεριέχονται στα προϊόντα της.



                                                                                                                            

6 comments:

  1. Πόσο αγαπώ αυτά τα posts!
    Πόσο εκνευριζομαι ομως οταν δεν βλεπω συστατικά...Κρίμα!
    xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Λιλάκιιιιιιιι!!!!
      Αυτό με τα συστατικά, έχει καταντήσει μάστιγα. Κάτι πρέπει να γίνει. Προτείνω να το κάνουμε όλες θέμα και να τονίζουμε ποιες εταιρίες αναγράφουν συστατικά και ποιες όχι...

      Delete
  2. δεν εχω δοκιμασει κατι απο τη συγκεκριμενη εταιρια γιατι δεν με ελκυουν οι συσκευασιες και γενικα η παρουσιαση των προϊοντων, οποτε συμφωνω με ολα οσα λες..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βασιλική μου, η αλήθεια είναι ότι στο θέμα συσκευασίας και merchandising, η εταιρία έχει πρόβλημα και απομακρύνει πολλούς πελάτες. Η ποιότητα όμως των προϊόντων τους (έχω δοκιμάσει αρκετά ώστε να έχω μία ολοκληρωμένη άποψη) είναι κάτι μεταξύ Essence και ΚΙΚΟ. Αυτό όμως δεν φαίνεται λόγω της συσκευασίας όπως είπα και των λοιπών θεμάτων.

      Delete
  3. σωστες παρατηρησεις και ωραιο layout του ποστ, μπραβο! μου αρεσουν σε γενικες γραμμες τα Flormar και οσα προιοντα χεω δοκιμασει εχουν πολυ καλη αποδοση. :-) μικρη παρατηρηση με πολλη αγαπη ειναι crash και οχι crush test <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νατάσσα μου, με ευχαριστεί ιδιαίτερα ότι σου άρεσε <3
      Με το που είδα την παρατήρηση, googlαρω κατευθείαν έχω να σου πω... και ναι κατάλαβα τη διαφορά του crash και του crush... και ναι, τόσα χρόνια το ήξερα λάθος. Ευχαριστώ για τη διόρθωση! :)

      Delete

Back to Top