BODY PAMPERING


  Η ξηρή σου επιδερμίδα μόλις βρήκε το δάσκαλό της!

Mastic's Spa Cocoa Butter Cream. Μία από τις πιο σημαντικές beauty ανακαλύψεις του μήνα που διανύουμε.
Πρόκειται για το πρώτο προϊον περιποίησης σώματος που με αφήνει τόσο ικανοποιημένη.
Ας σου εξηγήσω όμως το λόγο αρχίζοντας από τα βασικά.


Τι είναι τα body butters


Η διαφορά μεταξύ απλής ενυδατικής λοσιόν/κρέμας σώματος και body butter (βούτυρο) σώματος, έγκειται στο γεγονός ότι το πρώτο έχει πιο ελαφριά υφή, λιγότερα ενυδατικά συστατικά και σαφώς δεν βασίζει τη σύστασή του στο βούτυρο ελαίων από καρπούς ή σπόρους όπως το δεύτερο. Τι σημαίνει αυτό; 
Αυτό σημαίνει ότι τα body butters προορίζονται για βαθιά ενυδάτωση άρα για ξηρά δέρματα. 
Σίγουρα αν η επιδερμίδα σου έχει σκασίματα από το κρύο, αφυδάτωση ή "τραβήγματα", θα πρέπει πάντα να προτιμάς τα body butters από τις απλές κρέμες σώματος. 



Mastic's Spa Cocoa Butter Cream


 Αν και έχω δοκιμάσει body butters πολλών εταιριών -λόγω της πολύ ξηρής επιδερμίδας που έχω- κανένα δεν με άφηνε 100% ικανοποιημένη για το λόγο ότι όλα ήταν πολύ λιπαρά και μη απορροφήσιμα από το δέρμα. 
Όμως, το Cocoa Butter Cream με μαστίχα και αγνό ελαιόλαδο, της (ελληνικής εταιρίας) Μastic Spa, διαθέτει ακριβώς αυτό που χρειάζεται μία πολύ ξηρή επιδερμίδα. 
Βούτυρο σε μορφή κρέμας!


Στην εταιρία, έχουν πετύχει το σωστό συνδιασμό υλικών και συστατικών ώστε η υφή να παραμένει βουτυρένια αλλά να δίνει το αποτέλεσμα κρέμας, χωρίς να κολλάει, χωρίς να μένει στα ρούχα η περιττή ποσότητα και σαφώς να ενυδατώνει όπως ένα βούτυρο σώματος. Η διαφορά που είδα, μέσα σε ένα μήνα που χρησιμοποιώ το προϊόν, είναι εξωπραγματική.


Συσκευασία


To προϊόν έρχεται σε λευκή πλαστική συσκευασία (150 ml) και διαθέτει εσωτερικό προστατευτικό καπάκι. Κλείνει εξαιρετικά καλά.



Συστατικά




Στο συγκεκριμένο προϊόν, εμπεριέχονται σημαντικά έλαια και βούτυρα. Θα σου αναφέρω αυτά που ίσως να σου φαίνονται άγνωστα. Το βούτυρο βουτυρόσπερμου είναι το γνωστό βούτυρο καριτέ ή Shea butter, το οποίο είναι γνωστό για τις πολύ ενυδατικές του ιδιότητες. Το λάδι ρυζιου (ρυζέλαιο), είναι ένα "ελαφρύ" λάδι, πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Εκτός της εξαιρετικής ενυδάτωσης που προσφέρει, προστατεύει τα λιπίδια της επιδερμίδας από την οξείδωση και εμποδίζει την εμφάνιση φακίδων. Τέλος, η μαστίχα (στην οποία βασίζονται όλα τα προϊόντα της εταιρίας), είναι ένα ιδιαίτερο συστατικό το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη δράση και έτσι επουλώνει οποιοδήποτε "σκάσιμο" στο δέρμα.





Αν και όπως βλέπεις, ευτυχώς δεν υπάρχουν παραβένες, ορυκτέλαιο, προπυλαινογλυκόλη ή αιθανολαμίνη στο προϊόν, δυστυχώς δεν είναι 100% φυσικό καθώς περιέχει άλλα χημικά συστατικά, κυρίως συντηρητικά (γι' αυτό το λόγο το body butter μπορεί και διαρκεί έως και 12 μήνες).


Επιπλέον θετικά

  • Η μυρωδιά είναι θεσπέσια. Έχουν πετύχει έναν υπέροχο συνδιασμό μαστίχας με ελαιόλαδο και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.
  • Αρκετά σκληρή συσκευασία -αν και πλαστική- και εύχρηστη.
  • Αναγράφονται όλες οι πληροφορίες για το προϊόν ΕΠΑΝΩ στο πλαστικό και όχι σε κάποιο χάρτινο περιτύλιγμα.

Επιπλέον αρνητικά

  • Ολίγον τσαπατσούλικα αυτοκόλλητα. Θα μπορούσαν να τα έχουν κολλήσει πολύ καλύτερα και η συσκευασία να δείχνει πιο κομψή.
  • Κατά τα δικά δεδομένα, είναι ένα -χωρίς λόγο- ακριβό προϊόν. Η τιμή του είναι στα 12.90 Ε (τα 150 ml). Η τιμή αυτή θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν το προϊόν ήταν φτιαγμένο από 100% φυσικά υλικά (τα οποία είναι πολύ πιο ακριβά).



Αν εξαιρέσουμε την τιμή, δίνω ένα μεγάλο Yay!

*Tα mastic Spa, μπορείτε να τα βρείτε και ηλεκτρονικά εδώ


                                                                                                                  

8 comments:

  1. την κρέμα αυτή την είχα πάρει και εγώ μέσω ενος περιοδικού...δεν μου άρεσε πολύ την βρήκα νερουλή
    και εγώ πιστεύω ότι είναι ακριβούτσικη χωρίς λόγο

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eγώ αντιθέτως εξεπλάγην γι' αυτό το λόγο. ΄Ότι ενώ έχει ελαφριά υφή είναι τόσο μα τόσο ενυδατικό. Στην τιμή ναι, συμφωνούμε. :)

      Delete
  2. Μμ ενδιαφερον αλλα... Δε συμπαθω την εταιρεια.. Πολυ ακριβα προιοντα χωρις λογο... Εχει αξιολογα καποια αλλα θα επρεπε να ειναι πιο προσιτα μια που ειναι ελληνικα κ οχι 100% φυτικα... Απο μυρωδια ομως σκιζουν.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαίρη μου εγώ δεν έχω και καμία ιδιαίτερη εμπειρία με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας...
      Από ό,τι βλέπω όμως, όλες συμφωνούμε στην τιμή!

      Delete
  3. και εμενα μου αρεσε πολυ το συγκεκριμενο..το δικο μου δερμα το απορροφα σχεδον αμεσως και ειναι κατι που με εξεπληξε θετικα..βλεπω οτι πολλες δεν συμπαθουν την εταιρια ισως λογω πολιτικης ή και λογω τιμων..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εμένα το ίδιο γι' αυτό και ενθουσιάστηκα. Τώρα, γιατί η εταιρία δεν είναι τόσο αρεστή... who knows... αλλά ναι, όπως είπα και πιο πάνω οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος να μην επενδύσεις σε κάποιο προϊόν.

      Delete
  4. έχω πάρει και εγώ μια τέτοια κρέμα,σε άλλη μυρωδιά βέβαια, και συμφωνώ απόλυτα κα για την τιμή, αλλά και για τα αυτοκόλλητα!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τελικά, όλες σε αυτό καταλήγουμε.... :(

      Delete

Back to Top