HOW TO ORGANIZE YOUR MIND



Focus-Pocus 


Πόσες φορές έχεις βάλει πρόγραμμα και πόσες από αυτές το έχεις τηρήσει; 
Πόσες φορές έχεις πει "θα το κάνω αύριο";
Σε αντίθεση με όσα ξέρεις, το να βάζεις πρόγραμμα, είναι από τις πιο διασκεδαστικές διαδικασίες και από τις πιο εποικοδομητικές.
Σήμερα, θα σου αναφέρω τρεις βασικούς τρόπους για να μείνεις συγκεντρωμένη στους στόχους σου (όποιοι και να είναι αυτοί) με σίγουρα αποτελέσματα!

Πάρε στυλό και χαρτί και γράψε





Το να γράφεις σε καθημερινή βάση τους στόχους και τις "υποχρεώσεις" της επόμενης ημέρας, είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να μένεις συγκεντρωμένη. Διάλεξε ένα ημερολόγιο (κατα προτίμηση με μεγάλο χώρο), πάρε τον αγαπημένο σου στυλό και γράψε ό,τι έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα. Το να σου αρέσει η εμφάνιση του τετραδίου σου είναι πάρα πολύ σημαντικό (αλλιώς πίστεψέ με, δεν θα έχεις αποτέλεσμα). Διακόσμησέ το, βάλε του αυτοκόλλητα, ζωγράφισέ το και ούτε μία στιγμή να μη σκεφτείς ότι παλιμπαιδίζεις. Δεν είναι η ατζέντα της δουλειά σου ώστε να είναι αυστηρή. Είναι ένα τετράδιο προσωπικό που θα το φτιάξεις με ό,τι σε ευχαριστεί.















Όσο πιο ευχάριστη θα κάνεις τη συγκεκριμένη διαδικασία, τόσο πιο συνεπής θα είσαι στο να φέρνεις εις πέρας τους καθημερινούς σου στόχους. Να θυμάσαι να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με ένα αυτοκόλλητο, όταν είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Οι δασκάλες μας στο δημοτικό κάτι ήξεραν παραπάνω.


Εδώ θα βρεις όλα links με αυτοκόλλητα, washi tapes και στυλό από το ebay που έχω ήδη στην κατοχή μου:
Stickers
Stickers
Stickers
Stickers Tapes
Washi Tapes
Washi Tapes
Washi Tapes
Girly Pens

*** Μπορείς να βρεις μία αξιοσέβαστη ποικιλία από τα παραπάνω και στο Jumbo.



Βάλε τους στόχους σου ψηλά




Πάρε ένα πίνακα ανακοινώσεων και τοποθέτησέ στον τοίχο πάνω από το γραφείο σου ή σε σημείο που κάθεσαι συχνά (μπορεί να είναι και στην κουζίνα).
Το να βλέπεις αυτά που έχεις να κάνεις ή ακόμα καλύτερα να βλέπεις ρήσεις που σε εμψυχώνουν (γκούγκλαρε στο διαδίκτυο inspiration quotes), είναι ακόμα μία σημαντική διαδικασία για να φθάσεις το στόχο σου. Γράψε πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση, κόλλησε φωτογραφίες ή το πρόγραμμά σου επιγραμματικά και δες την αποδοτικότητά σου να εκτοξέυεται στα ύψη.

*** O δικός μου πίνακας ανακοινώσεων είναι από το IKEA και θα τον βρεις ΕΔΩ




Μην το παρακάνεις όμως. Το θέμα είναι οι ρήσεις να είναι συγκεκριμένες και λίγες. Αν γεμίσεις είτε το τετράδιό σου είτε τον πίνακα ανακοινώσεων με στόχους και quotes, το πιο πιθανό είναι να αγχωθείς και να μην σε εκφράζει πλέον αυτός ο τρόπος. Κράτα ένα όριο με τρεις το πολύ ρήσεις και ανανέωνέ τες μόλις νιώσεις ότι τις βαρέθηκες.





Μην ακούς




Ο νούμερο ένα λόγος που όλοι σταματάμε το πρόγραμμά μας είναι η αρνητικότητα. Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος που θα υποτιμήσει τις ικανότητές σου στο να είσαι συνεπής, που θα σε γεμίσει αρνητικότητα και απογοήτευση. Που θα σου πει ότι αυτά που κάνεις είναι ανούσια. 
Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Δεν ακούμε και συνεχίζουμε. Προσωπικά, αν έδινα σημασία σε κάθε τι που άκουγα, δεν θα ήμουν ποτέ ικανοποιημένη και κατ' επέκταση δεν θα ολοκλήρωνα κανένα project. Eκπαίδευσε τον εαυτό σου να μην ακούει κακοπροαίρετους ανθρώπους (ιδανικά, διώξε τους μακρυά) και να μην συγκρίνει καταστάσεις. Ο στόχος σου είναι να γίνεις καλύτερη με οποιοδήποτε "εργαλείο"-"όπλο" έχεις.
Go to your happy place και βάζε στόχους!





Μην απογοητεύεσαι αν κάποιους στόχους δεν καταφέρεις να τους τηρήσεις. Είναι κι αυτό μέσα στο παιχνίδι. Το σημαντικότερο είναι να προσπαθείς. Να θυμάσαι ότι εσύ είσαι ο κυρίαρχος αυτού του φανταστικού παιχνιδιού και είμαι σίγουρη ότι αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω θα φθάσεις πρώτη στην αφετηρία.

Have fun!!!

                                                                                                                        

12 comments:

  1. Οι συμβουλές σου είναι καταπληκτικές μου εφτιαξες τη διαθεση. Παω να φτιαξω αμεσως ημερολογιο και ολα τα αλλα που προτινεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mε τιμάς ιδιαίτερα! Χαίρομαι που το βρήκες χρήσιμο και σκοπεύεις να τους δώσεις μία ευκαίρια. :) Περιμένω εντυπώσεις. Αν χρειάζεσαι βοήθεια είμαι εδώ :)

      Delete
  2. Koρίτσι μου, υπέροχο ,εμψυχωτικό post,πανέμορφες ζωηρές φωτογραφίες!!!Χίλια μπράβο!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σοφάκι μου σε ευχαριστώ πολύ! Μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους τα posts, τα βρίσκω κι εγώ πολύ εμψυχωτικά (και για μένα). Ελπίζω να σου φάνηκε χρήσιμο το ποστ και να χρησιμοποιήσεις κάποια απο τα τιπς. ό,τι χρειαστείς (παραπάνω λινκς κτλ) μου λες.
      Φιλιά πολλά <3

      Delete
  3. Μπράβο Ηρώ πολύ ωραίες ιδέες και φυσικά πολύ βοηθητικό post σε όλους όσους προσπαθούν να κατακτήσουν στόχους :) Ειδικά τα αυτοκόλλητα είναι ερωτεύσιμα, ήδη έχω παραγγείλει αρκετά και τα περιμένω πως και πως!!
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λιλάκι τα παρήγγειλες; Περιμένω εντυπώσεις και ποστ :)
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ελπίζω να σου φάνηκε χρήσιμο:)
      Φιλάκια πολλά!

      Delete
  4. Πολύ μου άρεσε το σημερινό σου άρθρο!Κάποια από τα παραπάνω τα κάνω κι εγώ, έχω δύο τετραδιάκια, το ένα ως ημερολόγιο(τι έκανα) και το άλλο για προγραμματισμό(σημειώνω ιδέες και τι θέλω να κάνω), δεν τα δικοσμώ, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη, αλλά τα έχω διαλέξει ώστε να μου αρέσουν γιατί αλλιώς δε θα τα χρησιμοποιούσα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι μεγάλο θέμα να σου αρέσει το ημερολόγιο/τετράδιο που γράφεις. Εμένα με "ξυπνάνε"¨πολύ τα χρώματα (5χρονο τι περιμένεις; :P ) οπότε είναι όλα γεμάτα αυτοκόλλητα. Βέβαια, τα περισσότερα αυτοκόλλητα που χρησιμοποιώ είναι φτιαγμένα για λίστες (π.χ., αυτοκόλλητο που έχει το σχέδιο του blogger και το κολλάω όταν έχω να φτιάξω ποστ κτλ.). Είναι πιο χρηστικά. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το ποστ και να το βρήκες κι εσύ χρήσιμο :)
      xoxo

      Delete
  5. Ax με ξεσήκωσες!Έχω ημερολόγιο και μάλιστα το λατρεύω αλλά μιλάμε για το πιο ανοργάνωτο αναβλητικό και αναποφάσιστο άτομο που ίσως υπάρχει,και μόλις με σήκωσες από τον καναπέ και το ξαναπήρα στα χέρια μου!Μου έφτιαξες τη διάθεση και με γέμισες ενέργεια..Δεν ξέρω τί θα γίνει στη συνέχεια,αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ! Ευχαριστώ! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tέλεια! Αυτός ήταν και ο σκοπός μου! Χαίρομαι που σου άρεσε και σου έφτιαξε τη διάθεση :)
      Και εγώ ήμουν ακριβώς το ίδιο. Καθόλου του προγράμματος αλλά αυτή η μέθοδος με έβαλε σε μία τροχιά. Θα σε βοηθήσει θα δεις :) O,τι χρειαστείς μη διστάσεις να μου πεις.
      Θα έρθει και δεύτερο μέρος σε λίγες μέρες :)
      Φιλάκια πολλά <3

      Delete
  6. Πολύ ωραίες ιδέες Ηρώ μου! Δεν είμαι άνθρωπος του ημερολογίου, αλλά ίσως το δοκιμάσω! :) x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Σταυροπουλάκι :) Περιμένω εντυπώσεις :)

      Delete

Back to Top