LA ROCHE - POSAY: EFFACLAR ACNE SYSTEM



La Roche-Posay Effaclar System


Ή αλλιώς, πώς να ξεφορτωθείς την ακμή ενήλικων



Ως έφηβη δεν είχα ακμή. Αντιθέτως, το δέρμα μου ήταν τόσο καθαρό και λαμπερό, που ορισμένες φορές, ούτε εγώ δε το πίστευα.
Η τύχη μου με εγκατέλειψε γύρω στα 27 που διάφορα ορμονικά θέματα έκαναν τη θεαματική εμφάνισή τους, φυσικά, εν συνοδεία ακμής. 


Πολεμώντας χρόνια με αυτό το θέμα και επιμένοντας ότι η περίπτωσή μου είναι καθαρά ορμονική και ότι δε μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από το να φαρμακωθώ (στην κυριολεξία), ανακάλυψα πολλά λάθη που έκανα και επιδείνωναν την υπάρχουσα κατάσταση.

Ποια είναι αυτά τα λάθη; Να, για παράδειγμα, δε καθάριζα το βράδυ το πρόσωπό μου. Άφηνα το ρύπος να κοιμάται μαζί με εμένα, παρεούλα. Επίσης, δε ξεβαφόμουν σωστά και κυκλοφορούσα με υπολείμματα μακιγιάζ (αόρατα σε μένα, ορατά βεβαίως στο δέρμα μου), με αποτέλεσμα να "φουντώνει" η ακμή.


Πριν με κρίνεις αδίκως, να πω ότι υπήρξα ένα άτομο που δεν έβγαζε σπυράκια ακόμα και αν άλειφες το πρόσωπό του με καθαρό λίπος! 

Δε γνώριζα τα στάδια που όφειλα να ακολουθήσω ώστε να έχω υγιές δέρμα, διότι πολύ απλά για τόσα χρόνια το είχα χωρίς να προσπαθώ. Συνήθειες που με ακολούθησαν ακόμα και όταν το πρόβλημα είχε πλέον παρουσιαστεί.


Αφού λοιπόν, συζήτησα με το δερματολόγο μου, αποφάσισα να ακολουθήσω τις συμβουλές του και ταυτόχρονα να επενδύσω σε μία καλή σειρά προϊόντων για ακνεϊκά δέρματα. Ομολογώ ότι υπήρξαν και προϊόντα από άλλες εταιρίες που δοκίμασα αλλά δυστυχώς δεν ταίριαζαν στο δικό μου δέρμα. Κατέληξα λοιπόν, στην Effaclar της La Roche - Posay, μία σειρά που χρησιμοποιώ περισσότερο από ένα χρόνο αλλά το τελευταίο διάστημα φάνηκε το αποτέλεσμα καθώς στο παρελθόν χρησιμοποιούσα μεμονωμένα τα προϊόντα της σειράς και όχι ταυτόχρονα. Από ό,τι φάνηκε παίζει σημαντικό ρόλο.

Και μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή, πάμε να σου μιλήσω για τα προϊόντα αυτά, καθ' αυτά, και το λόγο που -αν ταυτίστηκες με την περίπτωσή μου - πρέπει να τα έχεις υπόψιν σου.


La Roche - Posay Effaclar Gel Moussant Purifiant 


To Gel Moussant Purifiant, είναι ένα αφρώδες τζελ που καθαρίζει απαλά και προσεκτικά την ευαίσθητη και ακνεϊκή επιδερμίδα ενώ αφαιρεί το ρύπος και το πλεονάζον σμήγμα από το πρόσωπο. Δεν αφυδατώνει διότι αυτό που επιθυμούμε είναι να απομακρυνθεί η περιττή λιπαρότητα και όχι όλη η λιπαρότητα από το δέρμα καθώς ακολουθούν και άλλα προϊόντα πιο δραστικά και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε με αφυδάτωση.
Άρα λοιπόν, αυτό που θέλουμε είναι μία καθαρή και ενυδατωμένη βάση, χωρίς να "τραβάει".
Επίσης το συγκεκριμένο τζελ είναι πολύ καλό για ντεμακιγιάζ καθώς μπορώ να αφαιρώ το αδιάβροχο foundation και το μακιγιάζ των ματιών χωρίς τo micellaire της Bioderma (το micellaire της La Roche - Posay δεν είναι καλό και πάτα εδώ για να διαβάσεις γιατί). 
Δεν περιέχει σαπούνι, parabens και αλκοόλ ενώ είναι εμπλουτισμένο με ιαματικό νερό.
Τέλος να σου αναφέρω ότι η καινούργια του συσκευασία με αντλία, την οποία και βλέπεις στη φωτογραφία, είναι πολύ πιο πρακτική και δε σπαταλάς περιττή ποσότητα.


La Roche - Posay Effaclar Lotion Astringente Micro - Exoliante 


Δεύτερο βήμα είναι η χρήση της στυπτικής λοσιόν καθαρισμού Effaclar Lotion Astringente Micro Exfoliante, που βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων και στη μείωση του μεγέθους τους. 
Εξισορροπεί το ph και ταυτόχρονα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα που άφησε το τζελ ενώ κάνει και απολέπιση στο δέρμα. 
Είναι το πρώτο βήμα για να καταπολεμήσεις την ακμή γιατί ξηραίνει τα σπυράκια άμεσα (περιέχει αλκοόλ) αλλά παρόλα αυτά, δεν αφυδατώνει το υπόλοιπο πρόσωπο. 
Προσοχή: Η τοποθέτηση πρέπει να γίνεται ταμποναρισμένα και όχι συρτά.



La Roche - Posay Effaclar Duo (+)

To επόμενο βήμα είναι η χρήση της Effaclar Duo (+), μίας κρέμας που επανορθώνει το χρώμα και την όψη της επιδερμίδας καθώς καταπολεμά κοκκινίλες και σημάδια από ακμή. Είναι ματ, χρησιμοποιείται άψογα ως primer κάτω από μακιγιάζ (πολλές την χρησιμοποιούν μόνο γι' αυτό το σκοπό), στεγνώνει αμέσως, δεν αφήνει καμία λιπαρότητα και εννοείται ενυδατώνει τυχόν ξηρότητα που προκάλεσε η λοσιόν. 

Διατίθεται και με 30 SPF (δείκτης προστασίας).



La Roche - Posay Effaclar A.I



Τελευταία και προαιρετική κίνηση, η τοποθέτηση της Effaclar A.I., μίας κρέμας με στοχευμένη δράση ενάντια στα σπυράκια. Πάντα με ενδιαφέρουν αυτού του είδους τα προϊόντα γιατί, αν τελικά δουλεύουν, το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και άμεσο και άψογο. Από τα καλύτερα προϊόντα αυτής της κατηγορίας και είμαι πολύ χαρούμενη που το ανακάλυψα. 


Την ολοκληρωμένη αυτή διαδικασία, χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα προϊόντα την ακολουθώ περισσότερο από δύο μήνες και το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Το δέρμα μου έχει σταματήσει να βγάζει έντονη ακμή ή ακόμα και εσωτερικά σπυράκια όπως πριν, είναι πιο λείο και με λιγότερες κοκκινίλες. Σαφέστατα και δεν έχει απαλλαχθεί από το πρόβλημα καθώς συμβάλλουν πολλοί ακόμη παράγοντες όπως η διατροφή, οι ορμόνες και το στρες. 
Σίγουρα όμως έχω γλιτώσει τη φαρμακευτική αγωγή -τουλάχιστον προς το παρόν- και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Πες μου κάτω στα σχόλια αν θα ήθελες να μιλήσουμε για τις συμβουλές που μου έδωσε ο δερματολόγος ή αν έχεις κάποια τιπς για υγιές δέρμα.

4 comments:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο. Εγώ βγάζω κάποια σπυράκια εσωτερικά κατα καιρούς και για να τα διώξω κάνω συχνά απολέπιση να φυγουν τα νεκρά κυτταρα και πινω δυο λίτρα νερο την ημερα για να μην εχω ξερο δερμα.
    Τη σειρά αυτη την ξερω αλλα εχω παρει μονο την κρεμα που εχω ακουσει πολλα καλα λογια αλλα τωρα θελω να παρω και αυτο που ειναι τοπικα για τα σπυρακια που λες οτι κανει δουλεια.
    Α να σου πω οτι δε τρώω γλυκα η αυγα γιατι εχω δει οτι βγαζω σπυρακια μετα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό με το νερό πρέπει να το προσέξω κι εγώ, έχεις πολύ δίκιο. Γλυκά δε τρώω ούτε και εγώ (στην ουσία ακατέργαστη ζάχαρη) και έχω προσέξει μεγάλη διαφορά.😉❤

      Delete
  2. Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω γιατί βαρέθηκα να έχω στίγματα. Πολύ όμορφο το blog σου. Αν θες τσέκαρε το δικό μου omorfiakeue3ia.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρειάζονται χρόνο και προδέρμ τα στίγματα.Κάνε υπομονή.
      Σε ευχαριστώ πολύ 😘

      Delete

Back to Top