SLEEK V2 MATTE




H ultra matte palette V2, από τη σειρά i- Divine της εταιρίας Sleek ήταν μία από τις αγορές που ανυπομονούσα να κάνω. Τελικά την έκανα και ήρθε η ώρα της βαθμολογίας.


Καταρχήν, την αγόρασα από ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα καλλυντικών, με κόστος 11 ευρώ (στα sephora, τις οποίες παλέτες προμήθευε ακόμα και πριν ένα χρόνο, μπορούσες να τις βρεις με 10 ευρώ. Η διαφορά απειροελάχιστη αλλά οφείλω να σου την αναφέρω).

Αν δεν γνωρίζεις για την Sleek, είναι μία αγγλική εταιρία καλλυντικών με έδρα το Λονδίνο, οικονομική και τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει πάρα πολύ γνωστή. 
Σήμερα, σου παρουσιάζω την ultra matte palette V2. 




Συσκευασία






Το εξωτερικό της κουτί είναι χάρτινο, ενώ μέσα περικλείεται η πλαστική (και αρκετά ανθεκτική σε κραδασμούς) -μαύρη σε χρώμα- παλέτα σκιών, με το λογότυπο της εταιρίας τυπωμένο επάνω. Συσκευασία, ομολογουμένως, αρκετά κομψή και απέριττη, παραπέμπει σε συσκευασίες high end εταιριών.



Το εσωτερικό 

 Στο εσωτερικό της παλέτας βρίσκεις τις 12 ματ σκιές σε σκούρες κυρίως αποχρώσεις. 
Η κάθε μία σκιά έχει ξεχωριστό όνομα και βάρος 1.1 γραμμάριο. 
Στη συσκευασία περικλείεται ένας πολύ μεγάλος καθρέπτης και ένα πινέλο δύο όψεων.









Swatches 



Εδώ βλέπεις ένα δείγμα της εφαρμογής των σκιών -χωρίς blending- στο χέρι μου, καθώς και τα ονόματα των σκιών (σε περίπτωση που θελήσεις να αναζητήσεις κάποιες σκιές ξεχωριστά). Πάτα επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ευκρίνεια.


Εφαρμογή

Εφάρμοσα επιλεκτικά κάποιες σκιές στα μάτια μου, μερικές μόνες τους και άλλες σε συνδιασμό για να δω πόσο εύκολα μπορούν να "δουλευτούν" και σαφώς και πόσα στυλ μακιγιάζ μπορώ να κάνω.





Πίσω μέρος συσκευασίας & συστατικά




Τα συστατικά αναγράφονται στο πίσω μέρος της χάρτινης συσκευασίας (δηλαδή του κουτιού) και όχι επάνω στην παλέτα.

Τα θετικά

  • 12 σκιές, αρκετές στο σύνολο, 1,1 γραμμάριο η κάθε μία είναι μία ποσότητα αρκετή από την άποψη ότι η εταιρία απαγορεύει τη χρήση της παλέτας μετά το πέρας των 12 μηνών.
  • Συσκευασία ανθεκτική (δεν σπάει) και πολύ κομψή. Επίσης συμπεριλαμβάνει και έναν αρκετά λειτουργικό καθρέπτη.
  • Η χρωστική των σκιών, καλή (όχι ικανοποιητική).
  • Μπορείς να κάνεις αρκετούς χρωματικούς συνδιασμούς και να υιοθετήσεις διάφορα στυλ μακιγιάζ.
  • Οι σκιές -αν και μερικές βελουτέ- είναι όντως ματ. Δεν υπάρχει κανένας ιριδισμός.
  • Συσκευασία αρκετά μικρή (κλείνει πολύ καλά) και χωράει και σε πολύ μικρή τσάντα.
  • Υπάρχουν οδηγίες για στυλ μακιγιάζ στο πίσω μέρος της χάρτινης συσκευασίας (όχι στην πλαστική).
  • Μένουν σταθερές για περίπου 5 με 6 ώρες.
  • Δεν έχουν μυρωδιά.
  • Η συσκευασία ανοίγει και με το ένα χέρι.
  • Τιμή αρκετά προσιτή.

Τα αρνητικά

  • Οι σκιές εμπεριέχουν πάρα πολύ τάλκ, με αποτέλεσμα να θρυμματίζονται πανεύκολα (σαν κιμωλία) και να μειώνεται και το προϊόν χωρίς λόγο. 
  • Οι σκιές δεν αναμιγνύονται σωστά, αφήνουν αντιαισθητικές γραμμές όσο καλό blending και να κάνεις.
  • Δεν έχουν όλες οι σκιές την ίδια πυκνότητα. Κάποιες αχνοφαίνονται -κατά την εφαρμογή- και άλλες με την απειροελάχιστη ποσότητα δίνουν υπερβολικό αποτέλεσμα.
  • Αν και η συσκευασία έρχεται με πινελάκι, το συγκεκριμένο δεν έχει καμία απολύτως χρήση.
  • Η συσκευασία αν και ανθεκτική σε κραδασμούς, γδέρνεται πολύ εύκολα.
  • Τελευταίο και σημαντικότερο, τα συστατικά της παλέτας -κατ' εμέ- είναι άκρως απαγορευτικά. Περιέχουν περαβένες (parabens), υγρή παραφίνη (mineral oil), σιλικόνη (χωρίς να αναφέρει την ποσότητα που έχει συμπεριληφθεί σε κάθε σκιά), και επίσης, οι σκιές δεν είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένες.

Η άποψή μου λοιπόν, σίγουρα δεν είναι θετική. Ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρουν τα συστατικά (κακώς), η απόδοση των σκιών της συγκεκριμένης παλέτας δεν νομίζω -κατά την άποψή μου- ότι θα σε αφήσει ικανοποιημένη.

So defenetly NAY!


                                                                                                                 

12 comments:

  1. Πολύ ωραίο review, τα συστατικά της Au Naturel με απογοήτευσαν και μένα δυστυχώς...
    Αν και φαίνεται τόσο yay...Κρίμααα!
    *Τα posts σου πάντα είναι απολαυστικά Ηρώ μου*
    xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. A τα ίδια λοιπόν και με την au naturel... όντως κρίμα γιατί σκεφτόμουν μήπως έπεσα στην περίπτωση.
      * Σε ευχαριστώ γλυκό Λιλάκι :)
      Xoxo

      Delete
  2. Καλά το δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένο δε λέει τίποτα, αλλά ναι οι σκιές φαίνεται στα μάτια σου ότι δε δουλεύονται καλά :/ Κρίμα γιατί γενικά την αγαπώ την Sleek! Με πέθανες με το "Η συσκευασία ανοίγει και με το ένα χέρι" χαχαχαχαχα θεά! x

    ReplyDelete
  3. Πώς δε λέει ρε συ; Από τη στιγμή που δεν το αναγράφει δεν έχει ελεγχεί και μπορεί να είναι απαγορευτικό.... Και ναι οι σκιές δεν "φτιαχνόντουσαν" ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Βάφτηκα, ξεβάφτηκα, ξαναβάφτηκα... τίποτα... το ίδιο αποτέλεσμα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι έλεγχοι που γίνονται της πλάκας είναι, οπότε και να γράφει ότι είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένο δε λέει τίποτα! Να μην είναι ελεγμένο από κανέναν γενικά σαν προϊόν και να κυκλοφορεί έτσι δε νομίζω ρε συ, εξάλλου είναι μια πολύ γνωστή μάρκα στην Αγγλία και στέλνουν και Αμερική, οπού εκεί έχουν αυστηρούς κανονισμούς όσον αφορά καλλυντικά κτλ.

      Delete
    2. Δεν γνωρίζω τη διαδικασία ελέγχου... Αυτό που ξέρω ότι όσα καλλυντικά το γράφουν, έχουν ελέγχθεί από κρατικό φορέα (άρα πιο έμπιστο;;;;). 'Οπως και να έχει, είχα ακούσει τόσα και έμεινα με την παλέτα στο χέρι!

      Delete
  4. εξαιρετικο ποστ...δεν αφησες περθωρια αμφισβητησης..εγω εχω την au naturel..δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα με τις σκιες αλλα για την τιμη τους ειναι μια χαρα...τωρα για τα συστατικα εχεις ενα δικιο..ειναι οντως απαγορευτικα...παντως αυτη η παλετα εχει πολυ ομορφα χρωματα..κριμα που δεν δουλευονται καλα..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βασιλική μου, αφήνω το ενδεχόμενο να έχω κάνει κάτι λάθος στην εφαρμογή. Αν και δεν είμαι make up artist υποθέτω ότι θα υπάρχουν τρικς που θα σώζουν το αποτέλεσμα που είδες. Το θέμα είναι όμως, ότι η παλέτα δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες. Εκεί κολλάω. Ακόμα και καλή απόδοση να είχα οι σκιές (διότι φαίνονται σούπερ αλλά δυστυχώς δεν είναι) το γεγονός των συστατικών με ξινίζει πολύ διότι ενώ οι σκιές περιέχουν και κάποια καλά συστατικά, αντί να αντικαταστήσουν τα απαγορευτικά με κάποια πιο ήπιας μορφής και ίδιας τιμής συστατικά, αρκέστηκαν στο να βάλουν ό,τι να'ναι.

      Delete
  5. πάρα πολύ καλό post ,
    παρόλο που απο άλλες κοπέλες έχω ακούσει - διαβάσει καλά λόγια με το post σου με έκανε να το σκεφτώ αν θα αγόραζα κάποια παλέτα sleek ...
    μιας και με τα λεφτά της αγοράζεις κάποια άλλη που να είναι ποιοτικά καλύτερη..

    φιλια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Φαίη μου :) Aπλά προσπάθησα να είμαι όσο γίνεται πιο αντικειμενική (γι΄ αυτό και άφησα τη γνώμη μου για το τέλος). χοχο

      Delete
  6. Με εξαίρεση τα συστατικά που ομολογουμένως δεν τα είχα κοιτάξει εγώ διαφωνώ.. είναι ίσως η αγαπημένη μου παλέτα, με το primer της radiant και κάποια απαλή σκιά εφαρμοσμένη σε όλο το βλέφαρο σβήνονται και αναμειγνύονται πολύ καλά αυτές οι σκιές από πάνω, όσο για την απόδοση τους εγώ την βρίσκω απίστευτη, με εξαίρεση το λευκό και το κιτρινομπεζ, που και πάλι όμως χτίζονται!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στις εφαρμογές που είδες δεν έχω χρησιμοποιήσει primer ή σκιά βάσης. Έχω ξηρά βλέφαρα όποτε δεν το χρειάστηκα ποτέ μέχρι σήμερα. Παρ' 'ολα αυτά, για να βγάλω σωστό αποτέλεσμα χρησιμοποίησα τα πάντα. Σε όλες τις περιπτώσεις έβγαινε το ίδιο. Αντιαισθητικές γραμμές. Ο τύπος δέρματός μου δεν έχει αλλάξει πάντως.
      YΣ: Στην πρώτη φωτογραφία, χρησιμοποίησα την flash με την hunter σε μεγάλη ποσότητα διότι στην παλέτα αυτές οι δύο σκιές -χρωματικά- είναι ανύπαρκτες. Στη δεύτερη έχω χρησιμοποιήσει το ink που λόγω ότι θρυμματίζεται περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες σκιές έβαλα έναν κόκκο... είδες πως έγινε... Και το blending πραγματικά με εξουθένωσε! Δεν χρειάστηκε ποτέ να ασχοληθώ με το blending τόσο πολύ όσο με τις σκιές αυτής της παλέτας. Δεν ξέρω τι κάνουμε διαφορετικά...

      Delete

Back to Top